Přijímá finanční prostředky neprávem vyplacené zaměstnancům, na jejichž zaměstnavatele byl podán insolvenční návrh

Zadejte název obce:
 

Základní informace o činnosti:

Osoba s dispozičním oprávněním, která vykázala dlužné mzdové nároky je povinna uhradit Úřadu práce České republiky vyplacené a odvedené peněžní prostředky, jestliže byly zaměstnanci přiznány a poskytnuty na základě nesprávného vykázání dlužných mzdových nároků osobou s dispozičním oprávněním, nebo jestliže byly poskytnuty z tohoto důvodu v částce vyšší, než zaměstnanci náležely. Tyto částky je povinna uhradit do 3 týdnů ode dne, kdy se o této skutečnosti dozvěděla. Pokud osoba s dispozičním oprávněním neprávem vyplacené a odvedené peněžní prostředky nevrátí, vydá krajská pobočka Úřadu práce rozhodnutí o povinnosti je vrátit.
Zaměstnanec je povinen bez zbytečného odkladu vrátit Úřadu práce České republiky vyplacené mzdové nároky nebo jejich část, pokud věděl nebo musel z okolností předpokládat, že jde o částky poskytnuté neprávem nebo o částky omylem vyplacené. Pokud zaměstnanec nevrátí vyplacené mzdové nároky nebo jejich část , vydá krajská pobočka Úřadu práce rozhodnutí.
Nárok na vrácení peněžních prostředků zaniká uplynutím 5 let ode dne, kdy byly vyplaceny.

Související zákony:
Druh úřadu standardně vykonávající tuto činnost:

www.statnisprava.cz
© Copyright 2000 - 2024, všechna práva vyhrazena - European Business Enterprise, a.s., Spojovací 428, 251 63 Strančice
Firma je zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 8892, IČ 25130382, DIČ CZ25130382
E-mail: info@ebe.cz